top of page

Försvarsmakten övar alternativa inköpsrutiner under Aurora 23

21 mars 2023

I krig är viktig infrastruktur som exempelvis elförsörjning ett mål för angriparen. Vad gör man när vanliga inköpsrutiner och betalkort inte fungerar? Ett övningsmoment under Försvarsmaktsövning Aurora 23 är därför att förbättra momentet när personal från Försvarsmakten vill köpa varor och tjänster med en rekvisition.

– Vi vill att kassapersonalen på en bensinmack ska känna sig trygg och lugn i att inköp med rekvisition är ett av Försvarsmakten accepterat inköpssätt. Det ska vara tydligt hur leverantörerna ska kontrollera vår personal och hur de sen ska göra för att fakturera Försvarsmakten, säger inköpssamordnaren Johan Eriksson på Försvarsmaktens logistik.


Under Försvarsmaktsövning Aurora 17 övade Försvarsmakten handhavandet av rekvisitionsblock. Det handlade då om att fylla i rekvisitionerna på ett korrekt sätt och redovisning av dem. Årets övning fokuserar på kontroll av den person som nyttjar rekvisitionen och informationsflödet till leverantörerna.Har du fått en rekvisition från Försvarsmakten?


Läs mer om vad du som leverantör ska göra på www.forvarsmakten.se/rekvisition


bottom of page